|

Kje poiskati inspiracijo za drugačno – ne tradicionalno poroko

Kot poročna fotografa ves čas spremljava nove trende, zanimive spletne strani, kjer prikazujejo poroke, iščeva nove inspiracije za fotografiranja ali pa zgolj uživava v raziskovanju vsega, kar pari in ponudniki snujejo v svoji kreativi.

Zavedava se, da je slovenski trg prežet s tradicionalnimi trendi, ki se le počaaasi spreminjajo, pari pa kljub temu iščejo ali pa si zgolj želijo nekoliko drugačne poroke, take ki je njim pisana na kožo – pogosto pa ne vejo kje iskati, kaj iskati in na koga se obrniti pri tem.

V želji, da vam, parom dava inspiracijo, da je poroka lahko tudi drugačna oz. točno taka kot si jo vidva sama želita, kakšna ki popolnoma izraža vaju kot par in vajine karakterje vama podarjava ta seznam zanimivih spletnih strani, člankov, ponudnikov, ki naju inspirirajo in ki inspiriajo druge, pri njihovem iskanju in načrtovanju drugačne poroke.

OFFBEAT WED

Offbeat wed je en izmed blogov, ki ga spremljava že res dolgo časa. Fokusira se na vključenost vseh ljubezni, ljudi, živali, religij, prepričanj, fandomov, spolov, LGBTQ+ poroke, sprejema drugačnost in jo normalizira… Popolno nasprotje tradicionalnim porokam, res nekonvencialne inspiracije. In ravno to je najbolj čudovito pri tem! Ugotovitev, da ni mej, da ni pravil razen tistih ki jih sami želimo.

Na blogu lahko najdete ideje za drugačne zaobljube, popolnoma nore kreacije oblek, dodatkov, scenarije poročnega obreda,…
ideje za poročne zaobljube

vključevanje gostov v obred

priročnik za načrtovanje poročne časovnice

še več informacij okoli časovnice s take realne perspektive

LGBTQ+ poroke

Priporočava ogled vsem, tudi če vam bo mogoče malo izven cone udobja, da si razširite obzorja, najdete kakšno stvar, ki vam bo všeč ali pa zgolj ugotovite, da je tradicionalna poroka zres tista prava za vas. Tudi to je super!

Anti-Bride

Anti-bride je pravzaprav spletna publikacija, ki se fokusira na editorial stilu, drugačnih, minimalističnih in modernih porok.
Idealna inspiracijska platforma za vse, ki bi stopili korak naprej od trenutnih trendov, ohranili modernost, minimalizem in svojo karizmo na poroki.

nekaj zanimivh zgodb:
Poroka na domu mladoporočencev
vintage, sproščeno, v hiši in na vrtu.
Zelo lušten opis samega načrtovanja, vključenih elementov in izključenih elementov

moderna poroka s pridihom gora

vikend poroka z organsko, trajnostno dekoracijo
trajnostna dekoracija (rože posajene v loncih – res super ideja!), sproščeno, naravno

mikro poroka v airbnbju v naravi
poroka v koči sredi gozdra, mikro poroka (10 gostov), minimalistično
—Če kdo načrtuje kaj podobnega, prosiim pišita nama! Sanjski ambient in vzdušje!

poroka na travniku in dekoracija z divjega cvetja
minimalistična, moderna poroka na travniku z divjim cvetjem


pravzaprav so prav vse poroke popolnoma sanjske in če tudi vidva čutita, da je to vajin stil, da bi tako lahko izgledala vajina poroka potem verjamem da smo popolna kombinacija, z najvecjim veseljem kadakorli in kjerkoli fotografirava take poroke ki odražajo vas!

Junebug Weddings

Junebug weddings je od vseh še najbolj široka stran z različnimi stili, od drugačnih do bolj tradicionalnih porok. Ampak prav to je tudi čar te strani. Na njej lahko zares poiščeš stil, ki ti ustreza, imajo različne vodičke, priročnike, inspiracije trendov, barvne palete, priporočila,… Res praktično ni da ni.
Dober začetek za tiste, ki ste na začetku načrtovanja in raziskujete različne možnosti.

nekaj zanimivh povezav:
poročni trendi v 2023
ultimativni seznam organiziranja poroke

kako dekorirati svoj elopement
elopement = intimna poroka

poroka v pastelnih barvah v rastlinjaku

izdelaj svoj inspiration board glede na barve svoje poroke

Wandering Weddings

Že nekaj časa nazaj sva spisala en prispevek na temo “adventure elopement-a”. Vsako leto je več parov, ki se odločijo poročni dan preživeti sami – en z drugim in na intimen in svoj način preživeti poročni dan brez stresa, brez gostov, pričakovanj in tako, da si ga zapomnijo po čudovitih doživetjih namesto stresa in natrpanega urnika.
Wandering weddings je platforma ki se fokusira predvsem na takšne poroke. Kako jo načrtovati, ideje, inspiracije, nasveti,… Zelo priporočava ogled!

nekaj zanimivh povezav:
Kaj pomeni elopement
Ideje za istospolne LGBTQ elopemente – inspiracija in vodič
ideje za prvi ples
časovnica za elopement poroko
10 razlogov za elopement

Kakršno koli poroko že načrtujeta – naj bo samo vajina, vključita stvari ki so vama ljube, blizu in ki se jih zares veselita. V poplavi idej, možnosti, stilov,… se hitro izgubimo in pristanemo na nečem povprečnem, ki nas ne odraža, sprejemamo ideje in mnenja drugih ali pa zgolj ne vemo kako postopati naprej saj nas vse skupaj preveč obremenjuje.
Najin nasvet je, da poslušata sebe in v poročni dan vključita tisto, kar vama je zares pomembno in tisto, kar vama ni izključita.
To je vajina poroka in verjetno si želita zgolj ene – naredita jo takšno, da bo zares vajina in bosta v njej uživala!