| |

Kako vključiti živali v poročni dan?

Ste tudi vi ljubitelji živali?
Si ne predstavljate svojega poročnega dne brez kosmatih družinskih članov?
 V tem zapisu boste našli nekaj idej, kako vključiti živali na poročni dan!
Ni popolnega dne brez VSEH najdražjih!

Organizacija poročnega dne ni majhen zalogaj, vključevanje domače živali (psa, mačke, konja,…) pa je še toliko bolj kompleksa naloga. Zagotoviti, da boste tako vi, kot žival sproščeni, brezskrbni, varni in uživali v vsakem trenutku tega čudovitega dne. 

V idealnem svetu, bi vas ljubljenček, stilsko usklajen s temo poroke in vašim izgledom, spremljal na vsakem koraku – do oltarja (saj so vendar tudi oni družinski člani!), a to velikokrat ni izvedljivo.
Pari so/ste primorani stopiti po poti kreativnosti in ugotoviti, na kakšen način boste ljubljenčke vključili v vaš dan. 

Glede na to, da sva v prvem odstavku omenjala pse, mačke in konje, se bova tudi midva tem živalim nekoliko bolj posvetila v odstavkih nižje, seveda pa lahko vse nasvete primerno aplicirate na druge živali.

  • Ampak pojdimo od začetka – PRIPRAVE! 

V kolikor se pripravljate na svojem domu je to čudovita priložnost, da v to vključite tudi svoje(ga) ljubljenčka in se s fotografom dogovorite, da ga vključi na seznam ”obveznih” fotografij.
Prilagodite se karakterju vaše živali. 

Ker je to vkljub temu kar stresen dan in za naše ljubljenčke še toliko bolj izven rutine, veliko ljudi, dogajanja,… je fotografiranje med pripravami odličen način, da naše kosmatince vključimo v poročni dan oz. fotografije. 

Če veste, da bo vaš ljubljenček super užival tudi v kakšnem drugem delu poročnega dne pa lahko razmislite tudi o vključitvi v OBRED

Na tej točki se pozanimajte oz. posvetujte z vašo poročno lokacijo in njihovim ”dovoljenjem” glede živali na lokaciji. To vam bo tudi dalo iztočnice za nadaljnjo načrtovanje. Seveda so najpogostejše ideje za pse ”nosač prstanov”, ”nosač rožič”, družica,… ali pa spremstvo do oltarja (oz. prostora kjer je obred). 
Zaradi praktičnih razlogov poskrbite, da je nekdo drug poleg vas, ki mu žival zaupa in se počuti sproščeno ob tej osebi, da jo med obredom lahko zamoti, pridrži,… 

Portretno fotografiranje
Največkrat se pari odločijo, da bodo svojega ljubljenčka vključili zgolj v ta del deneva. Spet odvisno od situacije, najbolje, da se posvetujete s svojim fotografom glede primerne lokacije fotografiranja. 
Iz najinih izkušenj je super, da se s živaljo spoznamo že na predporočnem fotografiranju, da se navadi objektiva, naju, ugotoviva ali ima rajši priboljške ali zanimive zvoke itd. Vključitev v portretno fotografiranje lahko pomeni tudi, da se zapeljemo do vajinega doma (če je časovno to možno) in nekaj fotografij naredimo na vajinem vrtu skupaj z ljubljenčkom. Lahko ga pripeljeta (vidva ali nekdo drug) na lokacijo. 

Zelo praktičen nasvet sva našla na širnem spletu, da lahko najamete sprehajalca psov, da za preostali del dneva poskrbi za vašega štirinožca. Super opcija, v kolikor ne želita obremenjevati vaših najbližjih, ki se bodo veselili z vama! 

Najina najljubša verzija je bila definitivno s konjem – lokacija ob hlevu, kjer sta nevesta in ženin za en dan najela boks za svojega konja, nekdo je bil zadolžen, da se ga je pripeljalo na lokacijo fotografiranja – travnik tik ob gostišču, kjer smo imeli skupaj portretno fotografiranje. 
Podobno lahko izvedete s svojim psom na primer. Mnogo parov prespi v gostišču, kjer je slavje. Pozanimata se lahko, ali dovoljujejo živali v sobah. Tam npr. kužek lahko počaka, seveda, če je tega vajen in naj bo nekdo vseeno zadolžen za njegove nujne sprehodke itd. 

Nasvet za portretno fotografiranje z vajinim ljubljenčkom? 

Definitivno se dobro posvetujta s svojim fotografom  (ali nama, če sva midva vajina fotografa ). 
Fotografe nas zanima marsikaj, od tega ali se žival česa boji, kaj ji je najbolj všeč, želita kakšne specifične fotografije z živaljo, kakšen je njen karakter,… 
Kot sva že predhodno omenila je predporočno fotografiranje super način, da kar na terenu izveva vse te informacije in se z živaljo tudi spoznava in zgradiva neko zaupanje ali premostimo določen strah, če se le ta pojavi. Nujna je sproščenost, potrpežljivost, veliko poskusov in odnos ”če ne gre ne silimo”. 

Uporabite priboljške, igračke in stvari, ki so vašemu ljubljenčku znane in jih obožuje. Veliko ga nagrajujte (sploh če mu gre super) in mu naredite super izkušnjo. 

Na samemu fotografiranju lahko uporabite tudi zabavne/zanimive pripomočke, table z napisi,… 
Svojim ljubljenčkom lahko priskrbite ovratnice in povodce, ki se skladajo z barvo vaše poroke, jim nadanete mašnice, metuljčke, rožice,… Priporočava pa, da jih pred tem že navadite na te dodatke. 

Oglejte si galerijo, kjer sta se obredu in fotografiranju pridružila dva simpatična kužka Apa in Jonny.