|

”Adventure elopement!”- in kaj to točno je?

Naj najprej razdelava kaj sploh je ta pojem: 
Slovar Pons pravi, da adventure pomeni: pustolovščina, avantura, dogodivščina. 
Za elopement pa: pobeg in skrivna poroka. 

Torej pustolovska skrivna poroka? oz. nekoliko lepše avanturistična intimna poroka!

Avanturistična intimna poroka, izmenjava zaobljub, dan za vaju in vajino ljubezen! 

Tovrstne poroke so v tujini veliko bolj pogoste kot pri nas, pa vendar nas ta ideja vedno znova osrečuje in zapelje med oblake. 

Termin ”elopement” ali skrivna poroka je že zdavnaj spremenil svoj pomen. Medtem ko je morda nekoč zares pomenil poroko na skritem, morda iz neodobravanja ali kakšnih drugih razlogov, je nov pomen veliko boj oseben, zato sva ga tudi prevedla v ”intimna poroka”. 
V najbolj osnovnem pomenu, intimna poroka izčisti termin poroke do njenega jedra in tega, čemur je poroka v osnovi namenjena – vama in vajini ljubezni en do drugega! 

Intimna poroka je namerno majhna, pomenljiva, avtentična in polna čustev. Odraža točno to, kar sta samo vidva in se osredotoča na VAJU! 

Kako izgleda?  
To vprašanje postaviva midva takoj nazaj vama!  Kako si jo vidva predstavljata? Kje se vidita? 
Lahko se skupaj odpravita na svoj najljubši/najlepši vrh v Alpah in si izmenjata zaobljube (spotoma pa skočita še na matični urad  ), lahko povabita svoje bližnje družinske člane in si svoj da obljubita pri enem izmed čudovitih slapov, ki jih imamo v Sloveniji! 
Lahko pa povabita svoje najboljše prijatelje in se z gondolo (ali peš  ), povzpnete na Krvavec, Veliko planino, Vogel… in v čudovitem sproščenem vzdušju proslavite vajino ljubezen in poroko! 

Kje začeti? 
Z LOKACIJO! 
Razmislita v katerem letnem času bi izvedla vajino dogodivščino in kje si jo predstavljata. 
Lahko se omejita na Slovenijo, Evropo ali pa cel svet! Omejitev ni. no, razen trenutno, ko smo še delno v karanteni. 
Midva imava pripravljen že lep seznam čudovitih lokacij, tako za avanturiste, ki si želijo popolnoma drugačen dan, kot romantike, ki uživate(mo) v objemu mirnih in čudovitih kotičkov.
Seveda bo sledil blog tudi na to temo! Seznam je že sestavljen, če si ga želita, nama z veseljem pišita! (anjablazphoto@gmail.com) 
Vse na enkrat žal ne gre, ker imava tudi midva zelo rada dogodivščine. 

Kaj obleči? 
Poročno obleko! Ki jo idealno izbereta, da bo čudovito ustrezala lokaciji! 
Če se želita odpraviti v gore, razmislita o primerni obutvi, o obleki, ki plapola v vetru, ni petesna (da bosta lažje hodila)
Dolga hoja v poročni obleki kljub vsemu pogosto ni udobna, še manj pa varna, priporočava, da se udobno in primerno oblečeta za ”pohod”, v ruzake pa spravita obleko v katero se bosta na vrhu preoblekla!   

Ne pozabita na detajle (šopek, knjigica v katero si zapišeta zaobljube, šampanjec, pivo, šal, piknik dekica in vajini najljubši prigrizki,… seznam se ne konča!) 

Ker smo že pri popolnoma nekonvencionalnih ”tradicijah”, lahko v ta del vključita še ”first look” – trenutek, ko se prvič vidita v poročni obleki! 
Tradicionalno bi to storila, ko nevesta stopi iz hiše, kjer jo pričaka ženin, ali pa morda pred oltarjem. 
Vidva si lahko izbereta katero koli lokacijo, na kateri se bosta prvič videla! Ta trenutek vama bo definitivno ostal v spominu za vedno!

Kaj pa vajini najdražji? 
Brez njih si vseeno ne predstavljata poročiti se, kako jih vključiti v obred a ohraniti dogodivščino? 
Na voljo imata cel dan! Razdelita ga – jutranji del samo za vaju, vajino dogodivščino in raziskovanje, morda izmenjavo intimnih zaobljub, samo za vaju, ki jih ne želita deliti z drugimi. Vajini najdražji pa vaju pričakajo kasneje na dostopnejši lokaciji, sem lahko uradno vključita tudi matičarja, kjer si v družbi vseh, ki vaju imajo radi, obljubita večni dan. 
Dan lahko zaključite s privatno zabavo ali pa umirjeno večerjo in občudovanju zvezd ob ognju in zvokih kitare. 

Covid-19 nam je zakuhal kar veliko neprijetnih situacij, veliko parov je sprejelo težko odločitev o prestavitvi svoje poroke. 
Nekateri izmed vas, pa kljub vsemu načrtujete civilne obrede na vaš ”original datum”. 
Pred vami je popolnoma unikatna priložnost, da ta dan izkoristite za dogodivščino! Sami, z najbližjimi ali pa z najboljšim kosmatim prijateljem! 

Odpoved ali prestavitev velike poroke, še ne pomeni, da ta dan ne smeta obeležiti z vajino ljubeznijo! S podpisom pri matičarju ali ne, zaobljube bodo še bolj osebne in iskrene, če si jih napišeta sama in iz srca, ter si jih (morda celo v svoji poročni obleki) povesta na eni izmed čudovitih lokacij, ki nam jih nudi Slovenija!

Verjetno ni skrivnost, da sva ljubitelja dogodivščin in vneta hribolazca, s fotoaparatom v roki. Z veseljem vama bova pomagala sestaviti in v večnost fotografije ujeti vajino dogodivščino! 

Z veseljem vama pomagava do vajine dogodivščine!