| |

5 nasvetov poročne fotografinje in fotografa

Najraje bi videla, da bi bilo zares zgolj pet nasvetov za popolno poročno fotografijo. Pa jih je v realnosti neskončno. Je pa to seznam, ki meniva, da bo vama pomagal pri načrtovanju.
Zelooo pomembno je tudi, da si izbereta fotografa, s katerim sta lahko sproščena, pristna in se zabavata, na primer naju! (no, šalo na stran). Seveda vama morajo biti všeč tudi fotografije, stil in komunikacija. Z vajinim fotografom se pogovorita o naslednjih točkah:

1. Razmislita, kaj vama je zares pomembno
In seveda to zaupajta vajinemu fotografu! Pomembno je, da uskladita želje glede specifičnih fotografij, ki si jih želita (Pa naj bodo to fotografije z vajino domačo živaljo, s fotografijo babice, ki je ni več z vami ali pa specifična poza s ‘‘pinteresta’’. Najinim parom olajšava delo in jim pošljeva seznam fotografij, na katerem označijo tiste, ki so zanje pomembne. Nujni dodatek pa je tudi poimenski seznam najbližjih za skupinske fotografije.

2. Predporočno fotografiranje – DA ali NE? -> vedno znova DA!
V vseh najinih poročnih kolekcijah je vključeno predporočno
fotografiranje. Mnogi pari naju sprašujejo, če je to res potrebno? Sploh moški del je včasih bolj zadržan glede tega in prav zato je to toliko bolj pomembno – sprostita se pred objektivom, fotograf spozna vaju in vajino energijo, če imata otroke se tudi oni spoznajo s fotografom in mu/nam namenijo kakšen iskriv nasmešek več na poroki. Tako bosta na fotografijah sproščena, v elementu in zares VIDVA!

3. Uskladita časovnico s fotografom
Precej preprosta trditev, a zelo pomembna, posvetujta se s fotografom kdaj je najboljši čas za portretno fotografiranje, koliko časa traja portretno fotografiranje – kaj in kdaj. Fotografije bodo to odražale.

4. Vzemita si trenutek zase
Najinim parom svetujeva, da naj fotografiranje vidita kot trenutek zase. Da se nadihata svežega zraka,
uživata en z drugim, si delita občutke in spotoma ustvarimo čudovite fotografije. (Vzemita si še kakšen dodaten trenutek, tudi brez fotografa)

5. Fotografije zaživijo šele ko se jih dotaknemo
USB ključek (sicer neizbežen medij) ni končni prostor za vajine čudovite fotografije. Še pred poroko se posvetujta s fotografom o fotoknjigi, albumu in ostalih možnostih za oživitev vajinih fotografij v fizični obliki na vajinih stenah.