Blog

Najina Staroverska poroka oz. venčanje

Že dolgo časa razmišljava o objavi, ki bi govorila o najini storoverski poroki oz. venčanju pa kar ne veva, kjer bi zares začela.

S pripravami na poroko, kaj sploh je to staroverstvo, staroverska poroka oz. staroversko venčanje, s potekom obreda, …?? Verjetno bi za vsa ta vprašanja potrebovala napisati knjigo. Obenem, pa sva se vsa ta vprašanja tudi midva spraševala ko sva se zaročila, no teh vprašanj je bilo prej še en kup več.

Kakšno poroko si sploh želiva, kje se poročiti, kaj pa kuža Jerica (ki ne mara veliko navdušenja okoli nje), kakšen obred si sploh želiva…

Kot poročna fotografa sva vsako leto na 15+ porokah, srečujeva ogromno čudoviti detajlov, okušava odlične torte, spoznavava ponudnike,… In posledično je bila izbira mnogih izmed elementov zelo lahka. Nekatere stvari, pa sva želela nekoliko drugače. In tu se začne…


Že dlje časa nazaj je Blaž spoznal Matjaža Anžurja (ki ga morda poznate zaradi Piva Volk Turjaški) in z njim staroverstvo. Matjaž naju je definitivno navdihnil pri odločitvi za staroverski obred, verjetno še preden sva zares vedela, da se bova želela poročiti.

Kaj točneje je staroverstvo ne moreva odgovoriti, ima pa določene principe – odnos do narave, preprostost, ki so nama blizu. Nekaj malega si lahko preberete v tem članku v Delu, na spletni strani Staroverci.si ali pa se oglasite kar pri Matjaži na posestvu Volk Turjaški – Grad Sveta Jurjeva gora, ki vam bo najlepše odgovoril na vaša vprašanja in delil z vami katero izmed zanimivh zgodb.

Kako sva pričela s pripravami?

Po nekaj krajših pogovorih sva bila praktično odločena o vsem. Datum je bil logičen, simboličen na poletni solsticij, lokacija pa nekje v naravi.


Read more …

Lake Bled proposal photoshoot

Chloe and Chirag messaged me, wanting to have a couples photoshoot at the gorgeous Lake Bled in Slovenia with a surprise proposal at the island. Lake Bled is one of the most romantic and well known lakes in Slovenia, perfect for a couples photoshoot or engagement photoshoot. It is our most known natural gem seen. And for a good reason, it has such a lovely vibe, amazing activities and it is located just at the foot of our Triglav national park.

We took a boat to the island. There are two different traditional boats you can take – Pletna boat where there is a person roviw it and takes you to the lake (either a whole group of people or you privately) and there is an option to rent a wooden boat that you row to the island yourself. We took the second option for more flexibility and privacy.

When we reached the island i got off and let the couple enjoy a bit of fun lake exploration by themselves.
Later we took a walk around the island and the magic happened on the dock surrounded by the magical light and the mountains.

Later we also visited the castle overlooking the lake as they really fell in love with the view overlooking the lake.
They were truly the most relaxed, easy going and caring souls. I am super greatefull to be able to make this experience happen for them and to capture the moments and emotions for them to remember for a life time!

Planing a surprise proposal at lake Bled? Meesage us, we would love to capture it in photographs!

Kje poiskati inspiracijo za drugačno – ne tradicionalno poroko

Kot poročna fotografa ves čas spremljava nove trende, zanimive spletne strani, kjer prikazujejo poroke, iščeva nove inspiracije za fotografiranja ali pa zgolj uživava v raziskovanju vsega, kar pari in ponudniki snujejo v svoji kreativi.

Zavedava se, da je slovenski trg prežet s tradicionalnimi trendi, ki se le počaaasi spreminjajo, pari pa kljub temu iščejo ali pa si zgolj želijo nekoliko drugačne poroke, take ki je njim pisana na kožo – pogosto pa ne vejo kje iskati, kaj iskati in na koga se obrniti pri tem.

V želji, da vam, parom dava inspiracijo, da je poroka lahko tudi drugačna oz. točno taka kot si jo vidva sama želita, kakšna ki popolnoma izraža vaju kot par in vajine karakterje vama podarjava ta seznam zanimivih spletnih strani, člankov, ponudnikov, ki naju inspirirajo in ki inspiriajo druge, pri njihovem iskanju in načrtovanju drugačne poroke.


Read more …

9 idej za darila s fotografijami

Fotografija je čudovito darilo zamrznjenega trenutka, ki nas spominja, da smo minljivi, ampak tudi, da smo večni.

Obdarovanja so še toliko bolj (p)osebna, če zanje uporabimo svoje fotografije.
Pa naj bodo to fotografije s poroke, izletov, družinskega fotografiranja ali pa vašega novega družinskega člana (tudi kosmatega seveda 😉 ).

Ker sva tako v praksi kot poklicno strokovnjaka za obdarovanje s fotografijami (kar vprašajte najine najbližje!) in se vsako leto praskava po glavi kako presenetiti s fotografijami na drugačen način, vam bova v tem zapisu zaupala nekaj najinih najljubših idej!


Read more …

Čudovite lokacije za predporočno fotografiranje v Sloveniji

Pomlad se počasi prebuja, s tem pa tudi naša sezona predporočnih fotografiranj. Drage bodoče neveste in ženini, kosmatinci in najmlajši člani družinic, komaj čakava, da se srečamo pred objektivom!

Medtem ko vedno znova z veseljem obiskujeva vaše najljubše lokacije, ki so vam pri srcu, in jih sami izberete za predporočno fotografiranje, so vam posebne in nosijo vajino zgodbo, pa včasih kakšen namig tudi pride prav.

Zato sva sestavila seznam skritih in malo manj skritih kotičkov v Sloveniji, ki vam bo pomagal z lažjo odločitvijo za izbiro lokacije za predporočno fotografiranje v naši prečudoviti Sloveniji! <3


Read more …

Zakaj je predporočno fotografiranje pomembno na poročni dan?

Ne marata se ravno fotografirati, mogoče mislita da nista med najbolj fotogeničnimi ljudmi, ali pa konstantno razmišljata o tem ”kam dam roke” ? Tale zapis je samo za vaju! 

Do sedaj nama je VSAK, res vsak par zaupal njuno skrb – ”ne marava se preveč fotografirati”; ”nisva med najbolj fotogeničnimi”; ”a to predporočno fotografiranje mora bit?” in podobne stvari, ki nama narišejo nasmeh na obraz. Ker vas vse zelo dobro razumeva! Tudi midva imava to ves čas na jeziku 😉

Če sta tudi vidva imela kdaj take misli, berita dalje…


Read more …

5 nasvetov poročne fotografinje in fotografa

Najraje bi videla, da bi bilo zares zgolj pet nasvetov za popolno poročno fotografijo. Pa jih je v realnosti neskončno. Je pa to seznam, ki meniva, da bo vama pomagal pri načrtovanju.
Zelooo pomembno je tudi, da si izbereta fotografa, s katerim sta lahko sproščena, pristna in se zabavata, na primer naju! (no, šalo na stran). Seveda vama morajo biti všeč tudi fotografije, stil in komunikacija. Z vajinim fotografom se pogovorita o naslednjih točkah:


Read more …

Kako vključiti živali v poročni dan?

Ste tudi vi ljubitelji živali?
Si ne predstavljate svojega poročnega dne brez kosmatih družinskih članov?
 V tem zapisu boste našli nekaj idej, kako vključiti živali na poročni dan!
Ni popolnega dne brez VSEH najdražjih!

Read more …

”Adventure elopement!”- in kaj to točno je?

Naj najprej razdelava kaj sploh je ta pojem: 
Slovar Pons pravi, da adventure pomeni: pustolovščina, avantura, dogodivščina. 
Za elopement pa: pobeg in skrivna poroka. 

Torej pustolovska skrivna poroka? oz. nekoliko lepše avanturistična intimna poroka!

Avanturistična intimna poroka, izmenjava zaobljub, dan za vaju in vajino ljubezen! 
Read more …