Blog

Kako izbrati poročnega fotografa?

Izbira poročnega fotografa je (vsaj po najinih izkušnjah) ena izmed najbolj zahtevnih točk pri načrtovanju poroke. Koga izbrati za svojega poročnega fotografa, saj bodo fotografije ostala z vama za vedno,…? Obenem pa vama izbira pravega poročnega fotografa na poročni dan zares olajša vse skrbi!
Predvsem govoriva iz lastnih izkušenj, pogovorov s pari, tako tistimi ki so se odločili za naju in tistimi, ki so se odločili za druge fotografe. Tako kot pri izbiri partnerja, pomembno je, da se čimbolj ujemamo!

Kaj torej je sploh pomembno pri izbiri vajinega poročnega fotografa?

9 idej za darila s fotografijami

Fotografija je čudovito darilo zamrznjenega trenutka, ki nas spominja, da smo minljivi, ampak tudi, da smo večni.

Obdarovanja so še toliko bolj (p)osebna, če zanje uporabimo svoje fotografije.
Pa naj bodo to fotografije s poroke, izletov, družinskega fotografiranja ali pa vašega novega družinskega člana (tudi kosmatega seveda 😉 ).

Ker sva tako v praksi kot poklicno strokovnjaka za obdarovanje s fotografijami (kar vprašajte najine najbližje!) in se vsako leto praskava po glavi kako presenetiti s fotografijami na drugačen način, vam bova v tem zapisu zaupala nekaj najinih najljubših idej!

1. Foto platno

Fotografija na platnu

Fotografija na platnu (za dodaten učinek elegance pa še uokvirjena) je vedno znova na najinem seznamu najljubših načinov podarjanja fotografij. Zakaj? Ker veva, da bo imela posebno mesto v stanovanju obdarovancev, jih vsak dan znova spominjala na čudovit trenutek na fotografiji, tudi če so dnevi slabi, ti fotografije dajo upanje, vlijejo moč in pozitivo, ko se spominjamo teh lepih trenutkov.

2. Darilni bon za fotografiranje

Darilni bon za družinsko fotografiranje Anja & Blaz Photography

Darilni bon bi skoraj prišel na prvo mesto, predvsem zato, ker se ljudje dokaj redko odločamo nekaj tako pomembnega, obenem pa ”ne nujnega” podariti sebi. Profesionalno fotografiranje je nekaj za kar se ne odločimo prav pogosto, predvsem takrat, ko se npr. poročimo, dobimo prvega otroka,… Vsi tisti drugi vmesni čudoviti trenutki, ki so prav tako pomemben del naših življenj pa včasih zbledijo oz. se izgubijo v spominskih karticah starih telefonov.
Z darilnim bonom podarimo spomine in doživetje, ki si ga bodo obdarovanci definitivno zapomnili!

3. Fotografija na lesu – Cartles

Personalizirana fotografija na lesu

Fotorgafijo na lesu sva letos podarila kar sebi za obletnico in krasi najino hiško. Ustvarjalca sta pravzaprav par, katerega poroko sva pred nekaj leti fotografirala! Njuje fotografije na lesu so unikatne, ročno izdelane in zares posebno cartkane! Najina hiška je polna lesenih elementov, pohištva iz lesa,… in ta fotografija je čisto eno s prostorom!
Poleg personaliziranih fotografij imajo na voljo tudi grafike in ilustracije!
Vabljeni na njihovo spletno stran https://cart-les.si/

4. Fotoknjiga

Glede na najino specializacijo – poročna fotografija, drži foto knjiga v tej objavi posebno mesto. Defintivno ni darilo, ki ga lahko naročimo ”čez noč”, saj njena izdelava traja nekaj tednov. Je pa nekaj, kar mladoporočencem poleg prstanov ostane po poroki. Vse prelepe fotografije, zbrane in precizno oblikovanje v celoto – foto knjigo.
O foto knjigah tako poročnih kot družinskih bi lahko govorila v nedogled.
Če vam je ideja podariti foto knjigo nekomu všeč mu lahko podarite tudi darilni bon za izdelavo foto knjige pri nama!
V ponudbi imava več kot 17 različnih foto knjig in mini knjig, ki so idealno darilo.
Za več informacij nama pišite na info@anjablaz.com


5. Foto zloženka mini

Mini zloženka s fotografijami

Mini zloženka je najina novo ljubezen to leto! (pst, ne povejte najinim…! 😉 ). V to mini zloženko lahko vstavimo do 18 fotografij, zapira se na magnetek in je na otip žametna in mehka. Zares čudovito darilo vsem novo pečenim babicam, dedkom, tetam, stricom,… in vsem, ki jih želite podariti delček spominov v prisrčni obliki in elegantni izvedbi!

Ko sva jih prejela sva res rekla ”to je to” za letos! Sicer majhna pozornost, ki je posledično tudi ugodnejša kot knjige, ampak tako prisrčna da še moški kakšen ”ooohhh” izdahnejo prav potiho in naskrivaj ;P

Naročite jih lahko s svojimi fotografijami pri nama! Ker so manjši format tudi kakšne fotografije s telefonom ohranijo kvaliteto tiskanja, tako da so super tudi kot spomini na kakšno potovanje, obdobje,…
Za več informacij nama pišite na info@anjablaz.com
Midva sva si izdelala eno za spomin na zaročni oddih!

7. Polaroidni fotoaparat

Polaroidne fotografije so nekaj res posebnega, kljub temu, da so filmi nekoliko dražji, imamo garancijo, da bomo vse fotografije razvili oz. imeli v fizični obliki. Trenutki popolne nepopolnosti so ujeti na majhnih koščkih papirja in včasih hecne in nepredvidljive barve so nekaj kar bomo vedno znova z veseljem gledali in se spominjali. Definitivno dobra investicija!
Polaroidne fotoaparate lahko najdete rabljene na bolhi, sicer pa v trgovini Foto Klik v Ljubljano kjer imajo praktično vedno tudi zalogo filmov glede na najine dosedanje izkušnje.
(ne, na žalost tole ni sponzorirano, lahko pa kdo pošlje kakšen komplet filma v najino smer 😛 )8. Foto album in darilni bon za tisk fotografij

Zadnje čase sva opazila, da tudi če že dava fotografije razviti, na ta klasičen 10×15 format, nimava albuma v katerega bi jih varno shranila. Foto albume na srečo prodajajo še vedno skoraj v vsaki večji trgovini in so načeloma solidne kvalitete. Če pa bi želeli kakšno kvalitetnejšo različico klasičnega albuma se lahko obrnete tudi na naju.
Izdeluje pa čudovite lesene albume tudi KlarArt ki jo že nekaj časa spremljava na spletnih kanalih in izdeluje čudovite izdelke iz lesa! Klasične 10x15cm fotografije pa vam lahko razvijeva tudi midva!


9. View-master igračka s katero gledate fotografije

Spomniva se še, ko smo kot otroci hodili na razne destinacije in so nam starši kupovali sicer precej bolj ”kitajsko” verzijo View-masterja ki je prikazovala fotografije tistega kraja, s tem da si ”klikal” na sprožilec in so se menjavale.
Podjetje Retro View je naredilo isto zadevico, samo bolj dovršeno, v katero vnesete svoje fotografije!
Predhodnik VR očal, super zadevica, če hočete za svoje otroke pričarati retro vzdušje in jim pokazati, da ste že ”zelo stari”.
Povezava na spletno stran Tukaj


Za več informacij in naročila produktov sva vam na voljo na info@anjablaz.com

Ne pozabite se fotografirati s celo družino, če boste skupaj za praznike! 😉 <3


Čudovite lokacije za predporočno fotografiranje v Sloveniji

Pomlad se počasi prebuja, s tem pa tudi naša sezona predporočnih fotografiranj. Drage bodoče neveste in ženini, kosmatinci in najmlajši člani družinic, komaj čakava, da se srečamo pred objektivom!

Medtem ko vedno znova z veseljem obiskujeva vaše najljubše lokacije, ki so vam pri srcu, in jih sami izberete za predporočno fotografiranje, so vam posebne in nosijo vajino zgodbo, pa včasih kakšen namig tudi pride prav.

Zato sva sestavila seznam skritih in malo manj skritih kotičkov v Sloveniji, ki vam bo pomagal z lažjo odločitvijo za izbiro lokacije za predporočno fotografiranje v naši prečudoviti Sloveniji! <3


Read more …

Zakaj je predporočno fotografiranje pomembno na poročni dan?

Ne marata se ravno fotografirati, mogoče mislita da nista med najbolj fotogeničnimi ljudmi, ali pa konstantno razmišljata o tem ”kam dam roke” ? Tale zapis je samo za vaju! 

Do sedaj nama je VSAK, res vsak par zaupal njuno skrb – ”ne marava se preveč fotografirati”; ”nisva med najbolj fotogeničnimi”; ”a to predporočno fotografiranje mora bit?” in podobne stvari, ki nama narišejo nasmeh na obraz. Ker vas vse zelo dobro razumeva! Tudi midva imava to ves čas na jeziku 😉

Če sta tudi vidva imela kdaj take misli, berita dalje…


Read more …

5 nasvetov poročne fotografinje in fotografa

Najraje bi videla, da bi bilo zares zgolj pet nasvetov za popolno poročno fotografijo. Pa jih je v realnosti neskončno. Je pa to seznam, ki meniva, da bo vama pomagal pri načrtovanju.
Zelooo pomembno je tudi, da si izbereta fotografa, s katerim sta lahko sproščena, pristna in se zabavata, na primer naju! (no, šalo na stran). Seveda vama morajo biti všeč tudi fotografije, stil in komunikacija. Z vajinim fotografom se pogovorita o naslednjih točkah:


Read more …

Kako vključiti živali v poročni dan?

Ste tudi vi ljubitelji živali?
Si ne predstavljate svojega poročnega dne brez kosmatih družinskih članov?
 V tem zapisu boste našli nekaj idej, kako vključiti živali na poročni dan!
Ni popolnega dne brez VSEH najdražjih!

Read more …

”Adventure elopement!”- in kaj to točno je?

Naj najprej razdelava kaj sploh je ta pojem: 
Slovar Pons pravi, da adventure pomeni: pustolovščina, avantura, dogodivščina. 
Za elopement pa: pobeg in skrivna poroka. 

Torej pustolovska skrivna poroka? oz. nekoliko lepše avanturistična intimna poroka!

Avanturistična intimna poroka, izmenjava zaobljub, dan za vaju in vajino ljubezen! 
Read more …